RSS

Η Νέα Δημοκρατία για τη συνέντευξη Γερουλάνου στο Βήμα της Κυριακής

21 Jan

Ο βουλευτής Λακωνίας και Υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Θ. Π. Δαβάκης έστειλε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τη συνέντευξη Γερουλάνου στο Βήμα της Κυριακής.

«Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Γερουλάνου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (16.1.11), στο συνεργάτη σας κ. Ν. Χασαπόπουλο, και λόγω της αναφοράς του στο νομοσχέδιο για τον Κινηματογράφο και στη στάση της Ν.Δ. σε αυτό, προκειμένου να ακουστεί και η άλλη άποψη, σας αποστέλλω σχετικό σημείωμα μου και παρακαλώ για την δημοσίευση του :

Είναι λυπηρό γιατί αποδεικνύεται, ότι ο κ. Γερουλάνος δεν μπόρεσε ακόμη, δύο σχεδόν μήνες μετά την ψήφιση του από τη Βουλή, να ξεπεράσει την απαγοήτευση που ένιωσε, βλέποντας το νομοσχέδιο του να τυγχάνει μόνο της στήριξης του ΛΑ.Ο.Σ και εκόντων – ακόντων, πολλών από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Μόνο αυτή η εξήγηση μπορεί να δοθεί, στην αναφορά που κάνει στη συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της περασμένης Κυριακής (16.1.2011), ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Κινηματογράφο έμοιαζε περισσότερο με Κ.Κ.Ε. Περιμέναμε βέβαια να πει και κάποια άλλα πράγματα για τα πεπραγμένα του στο ΥΠ.ΠΟ.Τ, αλλά ματαίως.

Ως εισηγητής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο αυτό και συμμεριζόμενος την απαγοήτευση του θα αποφύγω να επανέλθω επί του θέματος.

Οφείλω να τον πληροφορήσω μόνο, ότι από τότε που δημοσιεύτηκε ο νόμος, έχουμε ήδη τα πρώτα «συμπτώματα», αφού ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ) κ. Παπαλιός, έδωσε ήδη σαφή δείγματα για το πώς θα διοικείται το Κέντρο Κινηματογράφου τώρα, που μετά το νομοσχέδιο του κ. Γερουλάνου εξοβελίστηκαν οι αιρετοί, δηλαδή τα όργανα ελέγχου, καταργώντας αυθαιρέτως το ισχύον Δ.Σ και μοιράζοντας τα χρήματα κατά βούληση.

Επειδή υποθέτουμε, ότι ακόμα ενοχλεί τον κ. Υπουργό, ότι ο νόμος του για τον Κινηματογράφο, αντικαθιστώντας αυτόν της Μελίνας Μερκούρη, είναι αυτός που επιτρέπει να διοικείται απολυταρχικά και αδιαφανώς το Ε.Κ.Κ και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Επειδή υποθέτουμε ότι τον βαραίνει η έλλειψη ευαισθησίας που επέδειξε έναντι της πλειονότητας των ανθρώπων του χώρου αρνούμενος ακόμα και να δεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους τους, για να ακούσει τις απόψεις τους.

Επειδή εμμένοντας σε ένα υπουργικοκεντρικό σχήμα διοίκησης (Υπουργός κερνά – Υπουργός πίνει), παρέβλεψε ακόμη, μεταξύ και άλλων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ και τις σοβαρές ενστάσεις του Προέδρου κ. Α. Κακλαμάνη, ο οποίος κατέβαλε προσπάθεια κατά τη συζήτηση της ολομέλειας να τον μεταπείσει για αυτό του το λάθος.

Πρέπει νομίζω, να τον πληροφορήσω ότι η Νέα Δημοκρατία σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης δεν θέτει όρους, ούτε διαπραγματεύεται τις θέσεις που έχει πολλάκις διατυπώσει και ο Πρόεδρος της κ. Αντώνης Σαμαράς.

Άλλωστε, σημασία δεν έχει κατά πόσον απλουστευτικά ο κ. Υπουργός λέει ότι η Νέα Δημοκρατία μοιάζει με το Κ.Κ.Ε ή το Κ.Κ.Ε με τη Ν.Δ, ΑΛΛΑ ότι δύο (και όχι μόνο) πολιτικά κόμματα σε θέματα αρχών, για τη «σχετικοποίηση» των οποίωντελευταία ο λαός μας αποστρέφει το πρόσωπο του από την Πολιτική και τους πολιτικούς, δείχνουν ότι διαθέτουν την ωριμότητα και την ευαισθησία να ενώσουν τις δυνάμεις τους».

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: